IE 7 Beta screenshots

IE7 Quick Tabs

I came back to office after 4 days Chinese New Year holiday and first thing I read was the news about IE 7 Beta release for public. I downloaded and installed it, not to replace firefox but just for test. I’ve captured the screenshots starting from my installation. If you want to test it for yourself you can download it from Microsoft’s Internet Explorer Site. It’s still Beta and is not stable. Within my half an hour use it crashed twice.

This is what I found from my half an hour test:

  Looks nice with clean interface
  Built in tabbed browsing
  Built in Phishing filter
  Easy to clean up your browsing history
  Printing Enhancement
  Easy to subscribe to RSS


Installation
IE 7 Installation

License
IE 7 License

Validation
IE 7 Validation

MS Anti-spyware
IE7 Updates

Installing
IE 7 installing

Installation Complete, Restart…
IE7 Restart

IE 7 first run
IE 7 First Run

Tabbed Browsing
IE7 Tabbed Browsing

Quick Tabs
IE7 Quick Tabs

RSS Subscription
IE7 RSS

Crash, OOps…
IE 7 Crash

Be Sociable, Share!
Posted in Reviews, Technology, Windows
0 comments on “IE 7 Beta screenshots
2 Pings/Trackbacks for "IE 7 Beta screenshots"
 1. […] I had done a half an hour test of IE 7 Beta and posted the screenshots (including the crash) in my previous post IE7 Beta Screenshots. Now the newsgroups, blogs and some security researchers are reporting bugs and security issues with IE 7. […]

 2. […] Na de lancering van de IE7 Beta 2 Preview wordt er inmiddels druk gereviewed en geblogd in de Blogosphere. Ik was van plan in deze blog enkele reacties uit diverse (internationale) weblogs bij elkaar te zetten om zo een eerste algemene indruk weer te geven hoe weblogland de nieuwe browser van Microsoft ontvangt. De term preview beta vind ik trouwens wat verwarrend. Microsoft is daar in mijn ogen ook enigszins onduidelijk over wat nu exact de definitie van een preview beta versie is. Op de downloadsite en in de berichtgevingen worden de termen preview beta en beta dan ook door elkaar gebruikt. Feit blijft dat je een product voor het grote publiek vrijgeeft en daarmee de indruk wekt een versie beschikbaar te stellen waarmee uitgebreid getest kan worden. Als ik de verschillende reviews die ik heb gelezen naast elkaar zet, dan zie je één voorlopige conclusie vaak terugkomen: IE7 is nog niet wat je van een stabiele beta-versie mag verwachten, maar het lijkt een serieuze concurrent voor Mozilla te worden. Er is veel lof voor de look-and-feel en de mogelijkheden die de RSS-integratie gaat bieden. Een greep uit enkele weblogs: Fred Zelders is op frEdSCAPEs heel duidelijk: … De Feed discovery functie werkte van geen kanten…, …De beloofde OPML-import en OPML-export van de feeds abonnementen-verzameling was NERGENS te ontdekken en ontbreekt waarschijnlijk dus. (Dit had wat mij betreft juist de absolute killer van deze nieuwe versie zullen zijn!)…, … Ergo, ik draai weer met IE 6. Tegen de tijd dat ik alleen nog maar positieve verhalen hoor over IE7 ga ik uiteraard ook echt switchen. Robert Vamosi is op ZDNet erg enthousiast over de mogelijkheden die IE7 biedt en verwacht erg veel van de definitieve versie: … About IE7, I’m actually using it right now to write this review. I can honestly say than from what I’ve seen, IE7 is going to be be a very hard blow to Mozilla. IE7 has great new features like RSS feeds and tabbed browsing. Rajasekhar Goteti besteedt op zijn weblog veel aandacht aan de mogelijkheden die IE7 met zich meebrengt. Enthousiast is hij ondermeer over de Zoom-functionaliteit: … What I personally like is the Zoom feature, there is a button on the right side of the status bar where you can zoom the page you are currentlt viewing, it enlarges text and images. Op Lifehacker is Gina Trapani over het algemeen ook enthousiast over de browser: … My first impression is a tentative thumbs up. Firefox fangirldom aside, IE7 has a simple, slick interface with a nice tabbed window implementation and a built-in “Quick Tabs” view which provides Expose-like thumbnails of all the pages you’ve got open. The RSS features and keyboard shortcuts aren’t up to snuff, but the ever-important Control-T for a new tab works. The default search box engine is Google (!). Ten slotte Niranjan Kunwar, hij ziet op Nirlog een aantal positieve punten maar klaagt over de instabiliteit van deze versie: … It’s still Beta and is not stable. Within my half an hour use it crashed twice. Slechts een kleine greep uit de steeds groter wordende hoeveelheid blogs die over IE verschijnen. Door bijvoorbeeld TalkDigger te gebruiken met de URL van de downloadsite van Microsoft vind je inmiddels tientallen postings over dit onderwerp. Voorlopig hou ik het zelf bij Firefox, stabiliteit en een berg extensies maken het vooralsnog goed toeven bij Mozilla. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recent Comments

Muhammad Ali on Meeting Buddha Boy: I am really moved by seeing a…(January 16, 2018, 4:43 pm)
LastMarina on How I Prepared and Passed CISSP : I see you don’t monetize your site,…(January 11, 2018, 5:20 pm)
FirstCandace on WinXP and OSX dual boot in MacBook Pro: I have noticed you don’t monetize your…(November 10, 2017, 11:32 pm)
From Wikipedia, the free encyclopedia – Ram Bahadur Bomjon on Buddha Boy attacked and injured a guy with his sword?: […] Niranjan (July 20, 2007). “Buddha Boy…(September 2, 2017, 5:07 pm)
Micle on How I Prepared and Passed CISSP : Nice Aritcle…(August 10, 2017, 8:51 am)